Vliegtuig

De makkelijkste (maar niet goedkoopste) manier om van Schiphol Airport naar de Zwanenburgwal 296 te reizen is met de taxi (kost ca. € 55.-). Indien u een taxi neemt: laat de taxichauffeur het volledige adres zien en maak duidelijk dat u niet naar het plaatsje Zwanenburg (buiten Amsterdam) wilt, maar naar de Zwanenburgwal 296 in Amsterdam centrum = vlakbij het Muziektheater aan de Amstel!

Openbaar vervoer van en naar Schiphol is snel en veel goedkoper. Koop een kaartje bij het NS-loket in de grote aankomsthal van Schiphol of bij een van de gele NS-automaten die daar ook staan (ga niet zonder kaartje de trein in want daar worden geen kaartjes meer verkocht en reizen zonder kaartje kan flinke boetes opleveren).
Ga daarna vanaf de centrale hal met een van de roltrappen naar het betreffende perron en neem vandaar de eerste trein naar Amsterdam Centraal Station (treinen gaan elke 10 min., de rit duurt ca. 15 min. en kost ca. € 5,00 pp.).

Vanaf het Centraal Station kunt u:

– een taxi nemen (kost ca. € 15,-). Laat de taxichauffeur het complete adres zien en maak duidelijk dat u naar de Zwanenburgwal 296 in Amsterdam centrum wilt (= naast het Muziektheater aan de Amstel)

– metro 51, 53 of 54 nemen naar het Waterlooplein (2e metrohalte, rit duurt 3 min.); de metrokaartjes zijn te koop bij de ondergrondse metro ingang

– de bovengrondse tramlijnen 4 of 14 nemen naar het Rembrandtplein (3e halte, rit duurt 7 min.); de kaartjes zijn te koop bij de conducteur halverwege de tram

Als u van plan bent om de tram en/of metro te gebruiken tijdens uw verblijf dan kan de ”I Amsterdam Card” (te koop bij het toeristenbureau tegenover de zuidelijke hoofdingang van het CS) of de oplaadbare OV-chipkaart (te koop bij de ondergrondse metro ingang) makkelijker en voordeliger zijn. Voor meer informatie kijkt u bij deze link: IAmsterdamCard

Onder de knop lopen staat hoe u vanaf het Waterlooplein of het Muntplein naar Amsterdam Canal Guest Apartment op de Zwanenburgwal 296 loopt.